Landgoed Old Putten

Zuiderzeestraatweg-Oost 65
8081 LB
Elburg
Telefoon: 0525 – 681938
E-mail: info@oldputten.nl
Website: www.oldputten.nl

http://vestingvalelburg.nl/

Maandag t/m vrijdag 13.30 – 17.00 uur*
Zaterdag 10.30 – 12.00 uur en 13.30 – 15.00 uur*

*op afspraak kunnen fietsen ’s morgens wel opgehaald worden m.u.v. zondag.
Zondag Gesloten

 

Contactpersoon: Mevr.  N.A.Th. Witjes-Rambonnet

Over deze locatie

Het is echt genieten op landgoed Old Putten bij Elburg, dat al sinds 1878 in het bezit is van het Franse hugenotengeslacht Rambonnet. Het fraai gelegen, autoluwe landgoed is ideaal voor wandelaars, fietsliefhebbers en jonge gezinnen. U vindt er veel uilen, ijsvogeltjes en andere bijzondere flora en fauna, maar ook een beek. U wandelt over idyllische paadjes en parallel aan de P:uttenerbeek loopt de 1 km lange Puttenerallee. Deze oprijlaan liep vroeger naar het kasteel en gaat over het landgoed. U kunt door deze allee fietsen of wandelen naar de buurlandgoederen Schouwenburg en Zwaluwenburg. Aan het begin van de Puttenerallee ziet u ook het statige oude landhuis liggen. Rondom het huis loopt een oude gracht. Ook is er een natuurcamping op het landgoed met ruime plaatsen, trekkershutten, kampvuurplaats, speelgelegenheid, zandbak, kleuterbad, goed sanitair en verse broodjes. Het terrein is kindvriendelijk. Er is een “huiskamer” met koelkast, boekenkast en spelletjes. Twee keer per week is er knutselen; met klei, stofjes, papier of wol maken de kinderen ontspannen kunstwerken met elkaar. Verder is er een ontdekkist met allerlei vergrootglazen en opvangbakjes om de natuur mee in te trekken. Direct achter het landgoed –op 300 meter- is een boerenschuur met verse groenteverkoop. In de zomer zijn er heerlijke zongerijpte tomaten, aardbeien en appelsap is er altijd. Geopend op maandag-, dinsdag, vrijdag- en zaterdagochtend van 8.30-12.00 uur. Adres: Stoopschaarweg 6. Landgoed Old Putten ligt midden in de natuur op 500 meter van het middeleeuwse vestingstadje Elburg.

Wat is er te doen?

Fietsen, wandelen, kamperen, luieren, tennissen, schilderen, knutselen, natuur ontdekken, varen, vissen, hout sprokkelen, kampvuur maken. Het kan allemaal op landgoed Old Putten. Ook worden er wandelingen onder leiding van een natuurgids georganiseerd tijdens het Paasweekend, Hemelvaartsweekend, Pinksterweekend en in de zomervakantie. Deze wandelingen gaan over het landgoed en ook naar de buurlandgoederen. Voor kinderen zijn er onder leiding van een gids natuurontdekkingstochten tijdens, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. Zin om een kampvuur te houden en er een stokbroodje boven te roosteren? Alle kampeergasten van landgoed Old Putten mogen hier naar hartenlust gebruik van maken. Kinderen weten al gauw de weg te vinden naar de kampvuurplaats. Een gezellig samenzijn dat altijd weer inspireert tot nieuwe gedachten. Voor de kinderen is er speelgelegenheid: zandbak, schommels, speelrek, glijbaantje, kleuter-peuterbad met fontein, etc. In de beek kun je spelevaren met een rubberbootje. Voor groot en klein is er een slechtweeraccommodatie met 2 boekenkasten, spelletjes, etc. Je kunt er heerlijk je krantje lezen of je pak melk even in de koelkast zetten. .

Dichtstbijzijnde fietsknooppunt

2

Arrangementen/aanbiedingen

Boek nu in 2016 een week voor all-in € 99,00* in het tussenseizoen of € 122,75* in het hoogseizoen. Inbegrepen: - Kampeerplaats - Uw tent/caravan/campertje/vouwwagen - 2 volwassenen & 2 kinderen - Warme douche *excl. elektra en toeristenbelastingDirect Veluwefietsen reserveren

Van tot
Aantal fietsen:
Naam:
Adres:
Postcode:
Woonplaats:
Telefoonnummer:
E-mail:
   
Controle code: