Stichting Natuurcentrum Veluwe

Groot Ginkelseweg 2a
6718 SL Ede
Ede
Telefoon: 06 5333 0995
E-mail: info@natuurcentrumveluwe.nl
Website: www.natuurcentrumveluwe.nl

Hoogseizoen: van 1 april t/m 31 oktober
Openingstijden: 11.00 – 17.00 uur (maandag gesloten)
Contactpersoon: Ben Mol

Over deze locatie

Het Natuurcentrum Veluwe ligt in een fraai en veelzijdig gebied: aan de rand van de Edese heide op de landbouwenclave De Hindekamp. De afwisseling van heidevelden, bossen, poelen en plassen zorgt voor een rijke flora en fauna. Naast deze natuurlijke elementen, zijn o.a. ook de twee schaapskudden en de grafheuvels een bezoek waard. Er zijn vele mogelijkheden om te wandelen en te fietsen, er is een uitgebreid netwerk van fietspaden en wandelroutes. Het centrum fungeert als vertrekpunt voor vele excursies en rondleidingen o.l.v. gidsen/boswachters. Direct naast het centrum is een natuurtuin van 7500 m2 aangelegd. In deze tuin wordt o.a. aandacht besteed aan het thema "natuur en landbouw op de Veluwe".

Wat is er te doen?

Het centrum beschikt over een professionele projectie-installatie o.a. voor het vertonen van natuurfilms. Er is een diorama met opgezette dieren die op de Veluwe voorkomen. In het centrum zijn diverse artikelen te koop variërend van souvenirs tot informatieve boeken en folders. Het Natuurcentrum Veluwe is het vertrekpunt voor allerlei excursies (wandelen, fietsen etc.). Stichting Natuurcentrum Veluwe organiseert het gehele jaar door vele activiteiten/excursies. In april, mei, juni, juli, augustus, september en oktober zijn er regelmatig excursies naar de wildkansel, en in de periode van de bronsttijd (september/oktober) zijn er iedere avond bronsttochten. WILD ZIEN? Dat doe je in EDE!

Dichtstbijzijnde fietsknooppunt

64

Arrangementen/aanbiedingen

Speciale arrangementen voor groepen en bedrijven zijn mogelijk: Wildkansel/bronsttochten buiten de reguliere geadverteerde tochten. Wandelingen/fietstochten/huifkartochten (eventueel met film) onder leiding van een gids van het Natuurcentrum Diverse combinaties zijn mogelijk: U kunt in overleg met het Natuurcentrum uw eigen arrangementen samenstellen, inclusief eventuele catering. Voor meer informatie over “speciale arrangementen”, kunt u contact opnemen met Natuurcentrum Veluwe - PR / Ben Mol : telefoon 06 5333 0995Direct Veluwefietsen reserveren

Van tot
Aantal fietsen:
Naam:
Adres:
Postcode:
Woonplaats:
Telefoonnummer:
E-mail:
   
Controle code: